Strona główna / Artykuły z branży / Pierwsze delikatesy leśne

Pierwsze delikatesy leśne

Dobre z Lasu pojawią się jak grzyby po deszczu

Warszawa już otwarta. Kolejne będą: Radom, Katowice, Olsztyn.

W warszawskim sklepie nabyć można wyroby z dziczyzny (dzika, jelenia, daniela, sarny), zarówno mięso świeżo porcjowane, jak i wędliny, miody i produkty pochodzenia pszczelego, ryby produkowane przez Gospodarstwa Rybackie LP w Krogulnej i Niemodlinie (m.in. karaś, karp, sandacz, tołpyga, sum), owoce suszone oraz dżemy, powidła i konfitury. Na miejscu znaleźć można również naturalne kosmetyki i zestawy upominkowe. Książki i pisma o tematyce kucharskiej i leśnej. Obok "Wielkiej Encyklopedii Pszczelarstwa" i "Leksykonu Grzybów", znajdziemy tam również "Kalendarz Nalewek".  W ofercie marki widnieją ciekawe pozycje, jak p. ciastka z żołędzi i kawa żołędziowa.

Ciekawy Koncet sklepu został opracowany przez artystę plastyka Krzysztofa Grzondziela we współpracy z inżynierem Kamilem Grzondzielem. Plaster pszczelego miodu to apetyczna półka, całość zamknięta w drewnie, ozdobiona akcentami leśnymi, choćby wystające z dziupli  w ścianie figurki ptaków.

"Dobre z lasu" będą konkurencją wobec marki "Dziki Trop", jednak handlować będą daleko szerwszym asortymentem.

Dobre z Lasu

Marka prowadzona jest przez Lasy Państowe.

 

Kategorie: