Strona główna / Artykuły z branży / Alternatywa słodyczy - bez cukru i bez glutenu

Alternatywa słodyczy - bez cukru i bez glutenu

Cukiernia Fit Cake

Nowym pomysłem na franczyzę jest cukiernia połączona z zakładem produkcyjnym - Fit Cake. Cukiernię charakteryzuje menu nie zawierające glutenu oraz cukru. Każdy produkt ma dołączony skład, kaloryczność oraz informację odnośnie mikroskładników.

W cukierni wypiekane są ciasta, batony, przygotowywane są śniadania oraz desery. Cukiernię odwiedza trzy grupy klientów: pierwszą grupą są alergicy, drugą grupą są osoby preferujące zdrowy tryb życia, a trzecią grupą są osoby zamożne, które są w stanie przeznaczyć większe kwoty na zdrową żywność. W cukierni pojawiają się również osoby, które odwiedzają ją jednokrotnie tylko po to aby dodać zdjęcie na social media - dla franczyzobiorców jest to dodatkowa i bezpłatna forma promocji.

Na dzień dzisiejszy istnieje 10 lokali, 6 jest w trakcie budowy. Inwestycja w cukiernię wynosi od 50 tys zł do 100 tys zł. Lokal powinien wynosić 60-70 mkw., znajdować się w atrakcyjnej lokalizacji z parkingiem.

Kategorie: